Thursday, January 5, 2012

901 : TEKTIKAL DEMONSTRASI BARING DI ATAS JALAN RAYA. ITU KAEDAH YAHUDI TIAN CHUA


mahasiswa berbaring atas jalan raya -cara yahudi

baring juga

baring juga

kumpulan gay luar negara pun duduk dan baring dalam demo

reformasi-1998-11
demo reformasi pun berbaring dan duduk juga

demo istana perak pun baring juga
demo bersih 2.0 pun kaedah baring juga

semua baring


INILAH BAPAK JURULATIH DEMO BARING DI MALAYSIA. BELIAU JUGA DIKENALI SEBAGAI BAPA YAHUDI MODEN. REFORMASI 1998 JUGA DIGERAKKAN OLEH BELIAU. ANTARA KAEDAH BELIAU YANG SELALU BERDEMO IALAH :

1. PAKAI BAJU YANG NIPIS DAN SENANG KOYAK APABILA DITARIK POLIS
2. BUAT PROVOKASI MAKI HAMUN POLIS DAN KERAJAAN
3. BUAT PROVOKASI RAPAT KEPADA POLIS DAN APABILA POLIS PEGANG, KAWAN MEREKA AKAN AMBIL GAMBAR KATA " TENGOK POLIS TANGKAP KAMI." KAEDAH GAMBAR AMAT PENTING BAGI MEREKA KERANA GAMBAR ADALAH BENDA YANG TIDAK BERGERAK.
4. BUAT DEMO DENGAN PASANG LILIN SECARA YAHUDI
5. BUAT DEMO BARING ATAS JALAN RAYA
6. BUAT DEMO SECARA KEKERASAN DENGAN MEMBALING OBJEK KERAS KEPADA PIHAK POLIS DAN MEMBAKAR TAYAR.
7. GUNA RUMAH IBADAH TERUTAMA MASJID
8. DEMO DI HADAPAN INSTITUSI PENTING YANG BERKEBAJIKAN SEPERTI HOSPITAL.TENGOK KES HOSPITAL THUNG SENG (JALAN PUDU )MASA DEMO BERSIH 2.0

YANG BELUM LAGI TIAN CHUA BUAT :

1. DEMO MOGOK LAPAR

2. BAKAR DAN MUSNAHKAN PASARAYA MILIK CINA. SEBAB APA DIA TAK MAU BAKAR KEDAI KEDAI CINA. SEBAB DIA CINA. PERHATIKAN. YANG TIAN CHUA SELALU BUAT PROVOKASI KE ATAS GERAI MELAYU. PERASAN TAK ANDA SEMUA? DI INDONESIA, REFORMIS MEMBAKAR GUDANG PERNIAGAAN MILIK KAUM CINA DI SANA.

SEBAB APA? SEBAB MEREKA PENDUDUK PRIBUMI INDONESIA. DI MALAYSIA, OLEH KERANA TIAN CHUA JUGA CINA, DIA TAK BERANI BUAT. PERASAAN TAK. INI BUKAN PERKAUMAN . TAPI JUST NAK BAGI TAU YANG TIAN CHUA TAK BERANI BUAT LAGI JE.

TIAN CHUA DAN GERAKAN YAHUDI

Tian Chua adalah seorang  mahasiswa yang aktif dalam gerakan mahasiswa di bawah Network of Overseas Student Collectives (NOSCA) dan Left Alliance. Sekembalinya ke Malaysia pada tahun 1990, beliau menyertai sebuah organisasi hak asasi manusia terkenal di Malaysia SUARAM dalam kempennya menentang Akta Keselamatan Dalam Negeri (Internal Security Act ‘ISA’). Beliau juga mulai melibatkan diri dengan gerakan buruh diMalaysia Pada tahun 1992, beliau menyertai ‘Asia Monitor Resource Centre’ (AMRC) yang berpusat di Hong Kong, sebuah NGO kajian buruh. .

Sesudah tamat kontrak beliau di Hong Kong, beliau meneruskan pengajian di Institute of Social Studies (ISS) di The Hague, the Netherlands. Beliau lulus dengan M.A dalam jurusan ‘Employment & Labour Studies’. Tian sekali lagi pulang ke tanahair pada tahun 1996 dan terus aktif sebagai aktivis sosial. Pada tahun 1997, Tian dilantik sebagai Pengarah ‘Labour Resource Centre’ (LRC). Pusat ini ditubuhkan pada tahun 1990 oleh ahli kesatuan perdagangan dan aktivis buruh. Beliau juga ahli lembaga SUARAM.

PESAN NABI MUHAMAD S.A.W :

Hadis  yang di maksudkan ialah Nabi bersabda yang bermaksud :
“Akan muncul nanti tiga perkara (buruk) sebagai tanda dunia hampir kiamat.

1) Tempat makmur (masjid) telah lengang dan tempat lengang (pasar dan tempat hiburan) telah makmur (di kunjungi ramai).

2) Orang berjuang dan berjihad secara tunjuk perasaan (demonstrasi).

3) Seorang menggesel amanah saperti unta menggesel badannya di pokok kayu.
(Riwayat At Tabrani dalam Al Kabir)


Sabda Nabi S.A.W. lagi yang maksud nya : “Sesungguh nya Allah benci kepada orang yang keji dan membuat perkara yang keji dan memekik mekik di jalanan.” (Riwayat Ibnu Abi Dunya dari Jabir)

HURAIAN :

Demonstrasi dimeriahkan pula dengan sorak-sorai, pekik jerit,kutuk megutuk dan maki hamun. Menyebabkan suasana jadi gawat.

Mereka yang mengaku pejuang Islam melakukan demonstrasi jalanan, merusuh, mengganggu orang ramai dan merosakkan harta benda individu dan awam, membakar lilin cara yahudi, mogok lapar ikut yahudi (tetapi berselindung mengatakan mogok puasa), memakai baju hitam atau kuning.Dan bermacam macam bentuk tunjuk perasaan.

Maksud ayat Al Quran Maksudnya: Tidak sekali-kali akan redha kaum Yahudi dan Nasrani itu kepada engkau (ya Muhammad) selagi engkau tidak ikut cara hidup mereka.(surah Al-Baqarah: 120)

BK YAKIN DAN PERCAYA PUAK PUAK 901 TELAH DI TUTUP HATI MEREKA UNTUK BERIMAN KEPADA ALLAH. MEREKA HANYA MENMGAMBIL AYAT QURAN DAN HADIS YANG MENGUNTUNGKAN MEREKA SAHAJA. BAGILAH PESANAN FIRMAN ALLAH DAN HADIS NAMA YANG MENENTANG CARA MEREKA, MEREKA AKAN KATA, KAMI TETAPI DIJALAN ALLAH.

SEBENARNYA MEREKA SEDANG BERSAMA DENGAN PEJUANG PLURALISME DALAM ISLAM DAN PEJUANG KEPADA LGBT SERTA PENGGIAT  HOMOSEKS DI MALAYSIA. ZINA ADALAH MAINAN HIDUP MEREKA. MOGA ALLAH BERIKAN PEDOMAN KEPADA MEREKA. AMIN YA RABBAL A' LAMIN.Apa yang para ‘demonstrasi ’ ini telah lupa ialah, demonstrasi dan tunjuk perasaan yang mereka lagang itu bukanlah dari Islam tetapi adalah dari budaya syaitan (toghut). Islam tidak ada mengajar demonstrasi dalam bentuk yang sebegitu