Thursday, December 29, 2011

901 : NAIB CANSELOR UPSI PROF ZAKARIA KASA WAJIB LETAK JAWATAN. UPSI LAHIRKAN GURU KURANG AJARMahasiswa Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) semalam sekali lagi mengadakan piket aman menuntut isu ‘posting’ diselesai segera oleh pihak pentadbiran universiti tersebut. Piket yang dinamakan ‘Posting 2.0′ merupakan rentetan daripada isu penempatan graduan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan keluaran universiti awam yang melanda mahasiswa. Bercakap kepada Harakahdaily, Setiausaha Legasi Mahasiswa Progresif (LMP), Siti Nurul Piteriah Ab Halim menjelaskan, sehingga hari ini belum ada kenyataan konkrit dari pihak bertanggungjawab bagi menyelesaikan permasalahan mahasiswa pendidikan tersebut.

NC, TNC HEP UPSI PERLU LETAK JAWATAN

GAGAL, GAGAL, GAGAL, GAGALLLLLLLLLLLLLLLLLLLL SEBAGAI PENTADBIR UPSI. DAH BAGI JAWATAN NC DAN TNC, TAPI TAK TAHU HANDLE KES MAHASISWA. BAYANGKAN MAHASISWA UPSI YANG MENGGELARKAN DIRI MEREKA PRO M , KATA PARTI POLITIK JANGAN CAMPURI URUSAN KAMPUS.

KEPALA HOTAK HANG. MASA BUDAK UPSI BUAT DEMO DI KPM, SIAP NAMAKAN PIKET POSTING 2.0 DAN BAGI KENYATAN DALAM HARAKAHDAILY. SAH SAH LAH MAHASISWA UPSI NI KUDA KAYU DAP, PAS DAN PKR. ITU PUN TAK MAU NGAKU.

NUTP PERLU MENGAMBIL LANGKAH TEGAS BAHAWA MAHASISWA LEPASAN UPSI SELEPAS TAHUN 2006 JANGAN LAGI DI AMBIL SEBAGAI GURU SECARA AUTOMATIK. MEREKA TAK PANDAI MENGAJAR. MEREKA INI HANYALAH ROBOT UPSI. TEORI BOLEH DI AJAR, TAPI DAH KURANG AJAR.

APAKAH MAHASISWA INI YANG NAK MENGAJAR ANAK-ANAK MALAYSIA. ASYIK KURANG AJAR KEPADA KERAJAAN. APABILA GURU KURANG AJAR, MAKA ANAK MURID LAGI KURANG AJAR. MAHASISWA MACAM NI, TAK LAMA KALAU MENGAJAR, DIA TAK AKAN MENGAJAR. DALAM BILIK GURU CONFIRM BUAT CERAMAH POLITIK ( KATA KAWAN BK).


GURU MACAM ADAM ADLI CONFIRM MELAWAN PENGETUA NANTI. SEMUANYA TAK BETUL DAN SILAP SILAP LATIH ANAK MURID BUAT DEMO DI SEKOLAH NANTI. BK YAKIN DAN PERCAYA, LULUSAN UPSI SELEPAS TAHUN 2006 SEKUPANG PUN TALAK GUNA. SEMUA TAU NAK MELAWAN BILA TAK POSTING. DEPA NI TAK TAU KA YANG DEPA NI MASUK UPSI BUKAN LAH CONFIRM AKAN JADI GURU WALAUPUN NAMANYA UNIVERSITI PERGURUAN.

KATA KAWAN BK, KITA SOKONG GURU LEPASAN INT PERGURUAN GURU ( IPG SAHAJA). INI CONFIRM BAWAH KPM DAN MODULAR PUN MACAM GURU. GURU UPSI, GURU SEKUPANG DUA. KAWAN BK DI SEKOLAHNYA ADA GURU UPSI, PEMALAS NAK MAMPUS. APA UPSI BUAT. TAK PERNAH BUAT PENILAIAN SEMULA TERHADAP LEPASAN UPSI YANG FRESH DARI STPM DAN MATRIKULASI SELEPAS DI POSTINGKAN. YANG DAH ADA PENGALAMAN MENGAJAR DAN SAMBUNG BELAJAR DI UPSI, NI LAIN SIKIT SEBAB MEREKA IALAH GURU YANG BENAR GURU.ZAKARIA KASA DAN BARISAN TNC MUST STEP DOWN. TUKAR 360 DARJAH.BERMULA DARI ZAMAN AMINAH JADI VC SAMPAI LA NI, UPSI LAHIRKAN GURU ROBOT DAN PERASAN LEBIH.MACAM MANA TAK BOLEH KAWAL BAKAL GURU. BAGITAU BUDAK UPSI JANGAN CAKAP PUTAR BELIT. NAK JADI GURU KENAL CAKAP JUJUR. KALAU KATA TAK MAU CAMPUR TANGAN PEMBANGKANG, JANGAN BUAT PIKET TIRU 2.0 DAN KUAR KENYATAAN DALAM AKHBAR WEB PEMBANGKANG. JANGAN NAK MAIN SOROK SOROK DALAM KAIN - KATA KATA DARI  SEORANG SAHABAT BK YANG JUGA SEORANG GURU