Friday, November 4, 2011

BAGAIMANA GUAN ENG BOHONG PASAL BAJET ?1. MENGIKUT LAPORAN KETUA AUDIT NEGARA HUTANG NEGERI PULAU PINANG BERTAMBAH KEPADA 50% PADA TAHUN 2009 DAN 2010 KEPADA KERAJAAN PUSAT.

2.KERAJAAN BN BAGI RM 100 KEPADA SEMUA PELAJAR SEKOLAH RENDAH DAN SEKOLAH MENENGAH. KERAJAAN PR PENANG HANYA BAGI UNTUK TAHUN 1 DAN 4 DAN TINGKATAN 1 DAN 4 SAHAJA. MENGAPAKAH PILIH TAHUN 1 DAN 4? TAHUN 2,3 5, DAN 6 BAGAIMANA ?

3.KEMISKINAN TEGAR DI ATASI OLEH KERAJAAN BN KERANA PERUNTUKAN MEMBASMI KEMISKINAN MELALUI PROJEK AZAM DAN KARISMA ADALAH DI BAWAH KERAJAAN BN. IANYA DIMASUKKAN MELALUI JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT. OLEH KERANA JABATAN INI DIKONGSI BERSAMA ANTARA KERAJAAN PUSAT DAN NEGERI, MAKA GUAN ENG NAK CLAIM ITU KEJAYAAN DIA..... DASAR TAK PEMALU.

4.KERAJAAN PENANG BAGI RM 12 JUTA SETAHUN SAHAJA , SEDANGKAN KERAJAAN BN BAGI 500 JUTA SETAHUN BAGI SEMUA SEKOLAH TERSEBUT.

5. KERAJAAN PUSAT BAGI RM 300 UNTUK IBU TUNGGAL, RM 150 UNTUK ANAK ORANG MISKIN , RM 300 UNTUK ORANG MISKIN, RM 150 UNTUK OKU

6. PALING BANGANG DAN MUNAFIK. KENAPA KERAJAAN NEGERI TAK MASUKKAN RM 64JUTA ITU TERMASUK MEMBAYAR GAJI SEMUA KAKITANGAN DI BAWAH MAINPP DAN JAIPP?

7. ANAK EMAS RM 100 BAGI PEMILIH SAHAJA SEDANGKAN BN BAGI LEBIH DARIPADA RM 100 DAN TIDAK SEMESTINYA BERDAFTAR SEBAGAI PEMILIH.

NANTIKAN PENDEDAHAN PENUH LAPORAN DAN KUPASAN AUDIT NEGARA TENTANG BETAPA LEMAHNYA KERAJAAN PENANG DI BAWAH GUAN ENG.

PENDEDAHAN KERAJAAN NEGERI TIDAK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN DALAM KERAJAAN NEGERI KERANA MEREKA TAKUT PENGISIAN JAWATAN TERSEBUT DI ISI OLEH ORANG MELAYU. BANYAK LAGI...............CUMA TEMAN TAK SEMPAT NAK MENULIS JER....