Wednesday, October 5, 2011

60 KERUSI PARLIMEN NAK TEGAKKAN HUDUD?PAS BODOHKAN UMAT ISLAM

PAS sasar 5 kerusi DUN, 2 parlimen di P Pinang
   
 
PAS mensasarkan untuk memenangi lima kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan dua kerusi Parlimen di Pulau Pinang dalam pilihan raya umum akan datang.

NONENaib presidennya Datuk Husam Musa berkata dalam pilihan raya umum lalu, parti itu hanya mampu mencatat kemenangan dalam satu kerusi DUN iaitu di Permatang Pasir.

"Kami akan berusaha untuk merampas balik lima kerusi DUN yang dipertandingkan dan dua kerusi parlimen iaitu Tasek Gelugor dan Kepala Batas," katanya semasa berucap dalam Kongres Sambutan 60 tahun PAS di Kepala Batas hari ini.

Antara yang hadir, Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu.

Husam berkata PAS yang menang kerusi Permatang Pasir dalam pilhan raya umum lepas hanya kalah empat kerusi DUN yang lain dengan majoriti undi yang rendah.

Selain itu, beliau berkata dalam usaha untuk mengukuhkan pengaruh parti dalam Parlimen, PAS memerlukan lebih 60 kerusi parlimen di seluruh negara.

"Kita akan berusaha untuk mencapai sasaran kita, iaitu 60 kerusi parlimen dan saya percaya sasaran itu tidak mustahil untuk dicapai," katanya.

Beliau berkata PAS kalah 15 kerusi parlimen dengan majoriti kurang 5,000 undi dalam pilihan raya umum lalu.

Bagi peringkat nasional, Husam berkata PAS juga berhasrat untuk memecah pengaruh Umno khususnya dalam undi-undi di kawasan peneroka Felda.

Katanya, PAS yang berpegang teguh kepada prinsip Islam, memerlukan 12 peratus undi di kawasan pengundi Felda.

"Pilihan ra umum yang lalu, PAS mendapat lebih 39 peratus pengundi Felda dan untuk memecah pengaruh Umno, kami memerlukan lagi 12 peratus," katanya


Teman nak bagitau pada PAS, kalu sasar nak menang 60 kerusi jer, jawabnya tak kan sampai bila-bila akan tertegaknya hudud. Kerja PAS la ni dok bohong orang Islam je la.