Friday, September 16, 2011

TERKINI : FITNAH TERBARU LIM GUAN ENG KE ATAS BN PULAU PINANG

Ayat awal yang boleh teman bagitau di sini ialah, beginilah tahap pemikir psywar guan eng yang tak habis habis memainkan isu yang mudah sangat dipatahkan oleh pembaca yang cerdik. Bukan teman nak mendabik dada, tapi nak bercerita. Telah diterangkan dari awal lagi, sekiranya kerajaan BN bersalah dalam hal tanah Tan Hak Ju, mengapakah kerajaan negeri sehingga kehari ini tidak membawa mereka yang bersalah ke muka pengadilan sebagaimana Ling Liong Sik di dakwa. Bawalah kalau berani. Dengan bermain hujah dangkal kerugian kerajaan negeri RM 40 juta, maka kerajaan negeri mengharapkan rakyat bersimpati. Rakyat mahukan kebenaran dan kebenaran yang di bawa guan eng bersifat kanak-kanak yang bermain acara merebut coklat. 

berkelulusan sebagai seorang akauntan tapi agak tidak cerdik ( BODOH) tak bertempat.Dalam hal tanah tan hak ju siapakah yang harus dipersalahkan. pegawai tanah daerah atau exco atau kerajaan negeri. Bukankah kes berkenaan adalah kerana kesilapan penjawat awam di dalam melaksanakan tanggunjawab kerja. Sebagaimana penjawat awam kerajaan negeri iaitu  PDC dalam hal bangunan parking bertingkat? Apabila , rakyat menyatakan guan eng bodoh dalam pentadbiran, guan eng marah tapi memang bodoh pun. Ingin teman maklumkan kepada guan eng, apakah tugas exco tanah pergi menyiasat plan dan sukat luas tanah serta mengetahui status tanah. Exco dan ketua kerajaan negeri  hanya mendapat informasi dari pegawai yang berkenaan.

Dalam kes tan hak ju , syarikat berkenaan tidak dapat meneruskan operasi kuari yang sepatutnya dijalankan. lalu apabila kes ini di bawa ke mahkamah, kerajaan negeri perlu membayar ganti rugi sebanyak rm 40 juta.Apakah guan eng tiada duit nak bayar tuntutan kerugian ini? Bukankah guan eng begitu bangga dengan kos pelaburan bernilai rm 12 billion dan simpanan negeri yang berjumlah RM 530 juta?Mengapakah masih lagi menyimpan wang berkenaan. Perlu diingat wang tersebut adalah hasil peninggalan kerajaan BN kepada kerajaan negeri.

Perkara yang membazir dan merugikan kerajaan negeri sebenarnya ialah menerbitkan risalah fitnah seperti ini. Kos yang dilaburkan mencecah RM 300 ribu untuk kos cetakan bagi tahun 2008 sehingga 2010. Sedangkan, risalah ini ada yang dibuang dan dicampakkan ke merata tempat. Bukankah ini pembaziran.

Bagaimana pula dengan pembinaan SPICE yang menyebabkan hampir rm 50 juta ditanggung oleh MPPP dengan menggunakan wang rakyat. Bukankah ini membazir sedangkan pisa sudah ada.

Bagaimana pula dengan kerugian pengurusan PBAPP dari tahun 2008 hingga 2010 yang hampir mencatat kerugian berjumlah lebih RM 25 juta dalam tempoh 3 tahun.

Bagaimana pula dengan kerugian perjalanan kerajaan negeri menjaci pelaburan luar negara dalam hal halal hub sedangkan tiada satu pun kilang halal hub di bukit minyak?

bagaimana dengan kerugian RM 5 juta parking bertingkat di bukit bendera, bagaimana dengan kerugian dan pembaziran membina jalan pintas di bagan hanya kerana ingin meletakkan nama P patoo bernilai hampir 3 juta sedangkan jalan pintas sedia ada telah dibina oleh BN

 bagaimana dengan kegagalan kerajaan negeri yang gagal membeli konsesi tol sg nyiur bernilai rm 230 juta,

 bagaimana dengan kegagalan kerajaan negeri yang gagal menyelesaikan masalah trafik jam setiap hari di pulau pinang, bagaimana dengan kos konsert ning bernilai rm 150 000 menggunakan wang rakyat,

bagaimana dengan kegagalan memberikan status tanah hak milik kepada penduduk kg buah pala yang tidak ternilai dengan wang ringgit dan banyak lagi .Terlalu banyak kegagalan dalam tempoh 3 tahun guan eng menjadi ketua menteri.

Dalam hal pulau jerejak guan eng harus bertanya kepada dirinya, mengapakah beliau tidak mahu meneruskan kesinambungan projek UDA bersama kerajaan negeri terdahulu. Jika hujah guan eng menyatakan projek membangunkan bukit bendera telah diluuskan oleh BN pada tahun 1990 an  seperti di dalam risalah fitnah di atas, lalu beliau meneruskan projek ini, mengapakah projek pembangunan pulau jerejak kerajaan negeri tidak mahu teruskan. Bukankah kerana guan eng tidak menyukai UDA yang dilihat membantu melayu dan Berjaya sebuah syarikat swasta yang beliau boleh dapat keuntungan darinya?

Jelas sejelas jelasnya, guan eng memang cauvanist yang kuat dan sedang mengaut keuntungan hasil mahsul negeri untuk dirinya.Untuk meredakan kemarahan umat islam, beliau cuma cukup dengan hanya memberi saguhati  kafa rm 100 setahun dan beri peruntukan pada Sek ren agama milik pas dan pkr . Inilah hadiah guan eng kepada umat Islam. Buat projek islam secara retorik sahaja dan tidak mengakar.

NANTIKAN PENDEDAHAN PERSEMBAHAN SKETSA KEMERDEKAAN  YANG DIBATALKAN KERANA ADA PENCERITAAN TENTANG KEKEJAMAN KOMUNIS.GUAN ENG RUPANYA YANG ADA DISEBALIK KES MAT SABU INI. GUAN ENG TRAUMA APABILA RAKYAT BANGKIT MENYATAKAN KOMUNIS ZALIM DAN BUNUH RAKYAT MALAYSIA TERUTAMA UMAT ISLAM  DENGAN KEJAM SEKEJAM KEJAMNYA.