Thursday, August 25, 2011

HATA WAHARI PEKERJA UTUSAN YANG DI PECAT. TEMAN TAK DAPAT SEKUPANG PUN DARI JASA BILA MENULIS BLOG
Teman hari ini agak terkejut apabila seorang rakan menyuruh teman membuka sebuah blog sahabat pro BN. Katanya ada cerita menarik dan sensasi. Nak sms pun panjang katanya.Semangat teman untuk mengetahui apa kisahnya berkobar-kobar. Sampai sahaja teman di rumah, selepas selesai solat sunat tarawikh, teman terus membuka blog mediapermatangpauh, lalu timbulnya cerita katanya hata wahari menyatakan beliau mempunyai bukti bahawa JASA membayar gaji kepada blogger pro UMNO. Inilah dasar paling laknat dalam ambang syawal apabila seorang bekas pekerja utusan yang dipecat mengeluarkan kata-kata nista. Beliau khabarnya mempunyai bukti penglibatan JASA di dalam membayar blogger upahan UMNO.

Patutlah teman tengok blogger pro umno kayo-kayo belako. ada yang pakai mercedes mata belalang, BMW X 5, estima aeras, ferrari,  dan sebagainya. Banyak sungguh duit JASA sebuah agensi di bawah Rais yatim membiayai blogger umno yer. Kenapalah teman tak dapat sekupang haram pun. Malang betul teman jadi blogger pro umno. Kalau pi pada guan eng sah-sah budak budak guan eng kena pecat sebab depa bukan ada info pun pasal kerajaan BN Pulau Pinang. Asyik-asyik kuar risalah aras tahun 6.

Kenyataan berbaur fitnah ini jelas memberikan gambaran bahawa PR telah membeli maruah seorang pekerja yang dipecat. Teman ulang pekerja yang dipecat. Biasanya dalam kajian sumber manusia , PEKERJA YANG DIPECAT IALAH PEKERJA YANG TIADA KUALITI SEKUPANG PUN DAN TIDAK BERGUNA BAGI SYARIKAT. LALU BANGKAI DAN HAMPAS UTUSAN INI BERLAGAK DENGAN MENUDUH JASA MEMBAYAR GAJI BLOGGER UMNO. WAHAI HATA WAHARI YANG TIDAK BERKUALITI, SEDARLAH, TEMAN SEBAGAI BLOGGER PUN SAJA SERONOK MENULIS DAN BUAT BLOG.

BLOG TEMAN WALAUPUN BARU, TAPI TEMAN BERANI CABAR MANA-MANA PIHAK UNTUK BAWA FAKTA DAN DATA YANG TEMAN PAPARKAN DALAM BLOG INI SEBAGAI FITNAH ( SESIAPA YANG BACA CABARAN TEMAN INI BOLEH MINTA HATA WAHARI TUNJUK BUKTI BLOG INI FITNAH) .


HATA WAHARI BACA BLOG KERDIL TEMAN INI DAN HADAMKAN DATA-DATANYA YANG MEMBUKTIKAN SEKUTU HATA DALAM PR MEMBOHONG RAKYAT. TEMAN TIDAK DI BAYAR PUN OLEH JASA . APA ITU JASA? TEMAN PUN BARU DENGAR DAN BARU TAHU JASA ITU DI BAWAH KEMENTERIAN RAIS ,.TEMAN INGAT JASA INI JKR ( BERJASA PADA RAKYAT). TEMAN TAK BERMINAT NAK ULAS PASAL AGENSI KEMENTERIAN BAWAH RAIS INI SEBAB TAK AMBL TAHU. YANG TEMAN AMBIL TAHU IALAH JELAS DAN NYATA KERAJAAN LIM GUAN ENG MEMBOHONG.

P/S : WAHAI ADUN-ADUN UMNO PULAU PINANG CAKAP PANDANG-PANDANG YA....... KALAULAH KENYATAAN SESETENGAH  YB TERHADAP BLOGGER DIDENGARI OLEH BLOGGER YANG BERJUANG SETENGAH MAMPUS INI, NESCAYA YB  AKAN TENGOK APA YANG BAKAL BERLAKU. WAHAI YB UMNO, BLOGGER TIDAK MEMERLUKAN HARTA KAMU PUN, BLOGGER BUKAN HAMPAS ATAU BANGSA KULI YANG MENGHARAPKAN BANTUAN KAMU.

BIARLAH KAMU KAYA RAYA KERANA UMNO. TAPI KAMU WAHAI YB UMNO, PERLU SEDAR BAHAWA MENANG KALAH KAMU ADALAH KERANA RAKYAT DAN KERANA UMNO .KALAU TEMAN NAK CERITA PUN PANJANG DAN BUAT SAKIT HATI.OK BROOOOO...........