Monday, August 8, 2011

DAP PERBODOHKAN PAS DAN PKR


DIPETIK DARI ULASAN : SAHABAT-SAHABAT

Bukti DAP lebih berjaya berbanding PAS & PKR : Strategi & taktik DAP yang halus serta tidak dapat dilihat dengan mata kasar rakyat Malaysia...renung2kan!

Siapa sangka disebalik kekalahan PAS dibeberapa pilihanraya sebenarnya telah membuka ruang bagi PKR untuk menunjukkan taringnya di Merlimau. Namun begitu tanpa mereka sedari bahawa ada pandangan tajam sedang menunggu untuk membaham kedua-dua parti tersebut. Siapa lagi kalau bukan DAP, sebuah parti yang sangat terkenal dengan dasar republikannya. Semakin lama kekalahan dialami oleh PAS dan PKR maka akan semakin menurunlah kredibiliti perti tersebut dimata rakyat terutamanya yang bukan bumiputera. Dengan cara tersebut, maka DAP akan mendesak supaya diletakkan lebih ramai calon DAP dibeberapa kerusi Parlimen. Setelah pengaruh DAP menjadi kukuh maka mereka akan melaksanakan segala apa yang mereka impikan selama ini seperti yang Parang Pedang dah kupaskan pada artikel sebelumnya. Jadi, sebagai masyarakat yang matang seharusnya kita memikirkan tentang strategi mereka (DAP) yang begitu halus dalam menjalankan jarum mereka demi mencapai objektif selari dengan matlamat asal penubuhan mereka.

Keputusan PRU12 (tahun 2008): PKR=31, DAP=28 & PAS=23

Kedudukan Kerusi Parlimen PR (skrg 2011) : DAP=29, PKR=25 & PAS=23

Sila lihat foto di atas, di peringkat akhir DAP lebih besar berbanding PAS & PKR.. Tidak salah lagi jika kita mengatakan PAS hanya kuda tunggangan DAP dalam PR.
TEMAN TAK MAU ULAS